Това може да бъде източник на безсилие, както и радост.

March 25, 2023
Category: healthblog

Това може да бъде източник на безсилие, както и радост.

Това може да бъде източник на безсилие, както и радост.

Говорете с хлебар на кисела тесто за неговия стартер и скоро ще усетите, че те говорят за член на семейството (или поне за домашен любимец) с a Разнообразие от причудливи черти и предпочитания. Не е рядкост пекарите да назоват киселата си тесто. Мой приятел от оперен пешеход на име например неговото тесто Брунхил.

Наистина добри стартери за кисело тесто са ценни. Не като запасите на GameStop, но все пак.

Ако по някакъв начин имате късмет и получите наистина добра партида – такава, която произвежда хубав пролетен хляб с перфектния баланс на осезаемост – ставате още по -невротични за това. (Или така ми се казва.) Наистина добрите стартери за кисело тесто са ценни. Не като запасите от GameStop, но все пак … можете да го разделите и Палачинките и хлябовете бяха приготвени с известен 100-годишен стартер за кисело тесто, който непрекъснато се отглеждаше от пионерски дни. Очевидно трябваше да купим част от този стартер.

За останалата част от ваканцията, ние разгледахме тези неща наоколо в контейнер Tupperware, като внимателно го пазихме от чернови и директно слънце, като от време на време добавяхме брашно и вода, за да продължите да върви. По някакъв начин успяхме да го приберем вкъщи до Мериленд, без да изтича в багажа ни. Въпреки че се страхувам, че вече нямам своя 100-годишен стартер, аз държах ol ‘Jedediah няколко години, преди връзката да се измъкне. Той беше твърде нуждаещ се.

Продължих ol ‘jedediah да върви няколко години, преди връзката да се измъкне. Той беше просто твърде нуждаещ се.

Във всеки случай можете да видите защо любителите на киселите тестове могат да приемат, че има изключителни ползи за здравето-по същия начин, по който просто знаем, че нашата пудел (или 4-годишна) е По -умен от средния деветокласник. Можете просто да почувствате тези неща.

Хлябът е по -питателен от други хляб?

Въпреки че не съм сигурен, че те се издигат до нивото на изключителни ползи за здравето, хлябът с кисело тесто предлага много предлагане няколко предимства. По -голямата част от тези стъбла от млечната киселина остава от бактериалната ферментация, а не от самите бактерии.

Каквито и полезни бактерии да присъстват в стартера, те вероятно ще бъдат унищожени чрез готвене. Повечето бактерии на лактобацилус са жизнеспособни само до около 112 градуса F. Така че докато стартерът за кисело тесто може да се счита за пробиотична храна, хлябът с кисело тесто не би.

Въпреки че не съм сигурен, че те се издигат до нивото на изключителни ползи за здравето , Хлябът с кисело тесто предлага няколко предимства.

Въпреки това, млечната киселина може да направи някои от хранителните вещества в хляба по -абсорбиращи и да намали наличието на съединения, които понякога дразнят чувствителните черва. Въпреки че пшеничният хляб с кисело тесто все още би бил извън границите за тези с цьолиакия, много хора с не-целиачна чувствителност на пшеница намират за усвояване на кисела течност.

Някои данни предполагат, че хлябът с кисело течност може да е по-малко вероятно да напръска кръвната ви захар, отколкото хляб без източник. Но поне едно скорошно проучване не открива разлика между кисела течност и обикновен хляб средно. Те обаче отбелязаха огромна промяна в реакциите на кръвната захар на субектите както на кисела течност, така и на обикновен хляб. Изглежда, че ефектът на хляба върху кръвната захар зависи повече от индивида (и може би тяхната микробиома), отколкото върху вида на хляба.

Свързано: Може ли микробиомата ви да разкрие вашата идеална диета?

Най-големият фактор в хранителната стойност на хляба с кисела течност е дали е приготвен с рафинирано или пълнозърнесто брашно. Пълнозърнестата кисела тесто ще бъде по -високо при фибри и определени хранителни вещества от бялото кисело тесто. И двете може би са малко по-смилаеми от техните колеги, които не са на източник. Но редовният пълнозърнест хляб обикновено ще бъде по -висок при фибри или хранителни вещества, отколкото с кисела течност.

Редовният пълнозърнест хляб обикновено ще бъде по -висок при фибри или хранителни вещества от бялото кисело тесто.

Пълнозърнестата кисела течност може да е един от най -здравословните избори в категорията на хляба, но това не е лиценз за изоставяне на всички ограничения. Хлябът с кисела течност все още е хляб. Въпреки че може да е един от кулинарните акценти на вашата храна, е малко вероятно да бъде хранителната суперзвезда. Все още ще искате да консумирате кисело тесто умерено, а не за сметка на други по -хранителни плътни храни.

е

закупена от магазина кисело тесто? Закупете готовата си кисела тесто. Но имайте предвид, че много от това, което се продава в супермаркетите, тъй като киселата тесто всъщност е кисело.

Много от това, което се продава в супермаркети, тъй като киселата тесто всъщност е кисело. Истинският хляб с кисела течност обикновено съдържа само брашно, вода и сол.

Няма законово определение за използването на думата кисела тесто на етикет. Хлябовете, приготвени с обикновена мая, могат да включват малки количества кисела течност за аромат, но все пак се изпускат предимно с мая и съдържат малко, ако има млечна киселина. Още по -често те ще използват оцет или лимонов сок, за да имитират аромата на кисела тесто … без да предоставят нито едно от предимствата.

Проверете списъка с съставки. Истинският хляб с кисела течност обикновено съдържа само брашно, вода и сол. Списъкът с съставките може или не може да включва думата стартер, култура или левайн, тъй като това също са просто брашно, вода и сол. Ако изброява мая, това е доста добър съвет, който не се занимавате с истински хляб с кисело тесто. Дългият списък на химическите консерванти е друга улика, че не е истинското нещо. Ако напоследък сте ферментирали или печете буря, публикувайте снимки на любимия си стартер или нещата, които правите с нея на страницата на хранителната дива във Facebook!

цитати + източници Tal Korem, et al .. Хляб Засяга клиничните параметри и индуцира лични гликемични отговори, свързани с микробиоми на червата. Клетъчен метаболизъм. 2017. https://www.cell.com/cell-metabolism/fulltext/s1550-4131(17)30288-7. Fanny Leenhardt, et al .. Умереното намаляване на pH чрез ферментация на кисела течност е достатъчно, за да намали съдържанието на фитат в пълнозърнестото брашно чрез ендогенна фитазна активност. Списание за селско стопанство и хранителна химия. 2005. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15631515/. Adele Costabile, et al .. Ефект от процеса на изработка на хляб върху параметрите на микробиота in vitro в синдрома на раздразненото черво. PLOS ONE. 2014. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25356771/. Marco Gobbetti и др. Как киселата течност може да повлияе на функционалните характеристики на изпусканите печива. Хранителна микробиология. 2014. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24230470/.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е лицензиран лицензионен, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes на iTunes на iTunes на iTunes . Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто. ; Dumbbell, Barbell, Machine или Mat? Get-Fit Guy Brock Armstrong ви помага да вземете информирано решение, което е подходящо за вас.

от Brock Armstrong Get-Fit Guy 22 януари 2019 г. 6-минутен readepisode #423 Играйте пауза Слушайте кой е най-добрият: Машини, безплатни тежести или телесно тегло? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Независимо от вашата възраст, тип тяло или пол, включването на силова тренировка във вашия фитнес план е чудесна идея. Ако имате силни и тонизирани мускули, ще можете по -добре да се движите през ежедневни дейности с лекота сега и 10, 20 или 50 години от сега.

Преди да скочим, нека прегледаме предимствата на силовите тренировки :

Подобрена костна плътност Подобрен телесен състав Подобрена генна експресия По-добър контрол на кръвната глюкоза По-балансирани кръвни липиди по-ниско кръвно налягане подобрена кардио-респираторна фитнес по-голям аеробен капацитет, изглеждащ добре в тежка тениска

3 вида упражнения

Упражненията за силова тренировка най -вече попадат в три групи въз основа на това, което правите и какво оборудване използвате. Те са:

машини за тегло без телесно тегло

Всеки тип може да служи за полезна цел, така че е удобно да знаете пътя си около всички тях. Има плюсове и минуси и в трите области, а някои упражнения са склонни да бъдат по -ефективни, когато се правят с помощ Домът във вашата всекидневна (близо до телевизора) или в офиса ви (под бюрото ви) може да улесни бързо да ги хванете, когато настроението ви удари.

Машина, от друга страна е нещо, което Вероятно няма да имате у дома. Но използването им във фитнеса може да ви позволи наистина да фокусирате усилията си, тъй като те са фиксирани върху ос, която ви позволява да се движите само в една или две равнини (или ос). Машината също ще ви позволи да повдигнете по -тежки тежести, отколкото може да сте в състояние и да ви позволи да се насочите към конкретни мускулни групи.

Когато използвате свободно тегло или телесно тегло, вие ангажирате повече мускули, докато вие Стабилизирайте се заедно с теглото, което вдигате. Това създава по -функционален тип фитнес (типът, който можете да използвате в ежедневното движение). От друга страна, машините могат да изграждат сила, но използването им твърде много може да доведе до липса на функционална фитнес.

Изборът на кой тип упражнения са идеални за вас, включва много фактори.

И така, изборът на кой тип упражнения е идеален за вас, включва много фактори, като опит, наличност, лични предпочитания, тип тяло, генетика, сила и разбира се вашата фитнес цел.

Нека да разгледаме всеки от тях подробно, за да можете да вземете информирано решение …

страници

123next ›Последно» цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

За автора

Брок Армстронг Get-Fit Guy

Брок Армстронг беше домакин на подкаста Get-Fit Guy между 2017 и 2021 г. Той е сертифициран фитнес лидер на AFLCA Group с обозначение в преносимо оборудване , NCCP и CAC Triathlon треньор и TNT сертифициран треньор. Той също е в Съвета на съветниците на Института за първичен здравен треньор и гост -член на виж какво намерих Института за човешки потенциал.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Carrageenan се използва в традиционната приготвяне на храна в продължение на стотици години и е съставка в много органични и вегански храни. Но сега критиците призовават за забрана. Безопасен ли е Carrageenan? Хранителната дива сортира доказателствата.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 19 март 2014 г. 3-минутна Readepisode #276 Play Pause Слушайте противоречието на Carrageenan, в който в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Carrageenan беше обект на много спорове и няколко от вас ме помолиха да коментирам. За онези, които може да не са в скорост по темата, нека започна с бърз преглед ..

Какво е Carrageenan?

Карагенан е екстракт от червено морски водорасли, често познати като ирландски мъх. Тази годни за консумация морски водорасли е родом от Британските острови, където се използва в традиционното готвене от стотици години. Той се използва и в хранителната индустрия, най -вече като сгъстител и желовен агент. Ще го намерите в сладолед, извара, немамлени млека, желе, пудинг и детска формула. За разлика от желатин, който се прави от животински продукти, Караджънан е подходящ за вегани. ; Но със сигурност има. Някои учени са представили доказателства, че Карагенан е силно възпалителен и токсичен за храносмилателния тракт и твърдят, че той може да бъде реконструиран за колит, IBS, ревматоиден артрит и дори рак на дебелото черво. Също толкова уважаваните учени са подробно описали причините, поради които тези доказателства са недостатъчни и подвеждащи, като заключиха, че няма валидна причина да се забрани използването му.

Вярно ли са обвиненията срещу Carrageenan?

Например, хората срещу Карагенан посочват, че Карагенан се използва рутинно за предизвикване на възпаление при животни като начин за тестване на различни противовъзпалителни средства лекарства. Въпреки че това е вярно, протоколът изисква инжектиране на Carrageenan в животните, а не да им го храни. Има много вещества, които са безобидни, когато се ядат, но биха били дразнещи или опасни, ако се инжектират.

също се твърди, че храненето на карагенан на лабораторни животни предизвиква тежко чревно възпаление и язви. Въпреки това, независим преглед на тези проучвания установява, че използваното вещество не е караджър от хранителни стоки, а в деградирана форма, за която се знае, че е токсична.

за всеки привидно неопровержим момент, изглежда, че има еднакво валидна контрапункт. ; Проучванията обаче не успяха да потвърдят този ефект. Таксите продължават (и можете да кликнете върху връзките, ако искате да прочетете повече), но изглежда, че за всеки привидно неопровержима точка има еднакво неопровержима контрапункт.

Целият спор в крайна сметка доведе до петиция до FDA за отстраняване на Карагенан от списъка на съставките, които обикновено са признати за безопасни. След като прегледа доказателствата, FDA реши да не променя обозначението на Carrageenan.

Но всичко това се случи преди повече от 10 години, така че защо все още говорим за това? Защото спорът не е изчезнал. Хората продължават да отчитат драматично подобрение на дългогодишните храносмилателни проблеми, когато елиминират Караджънан от диетите си. Активистите продължават да призовават за забрана. Хранителната индустрия продължава да защитава използването си, като се позовава на заключенията на учени и правителствени агенции. Какво трябва да направи потребителите?

страници

12next ›Последно»

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е борда -Сертифициран лицензиран диетолог, автор и създател на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Имали ли сте някога сърцебиене или нередности по време на тренировка? Притеснявахте ли се? Get-Fit Guy разглежда някои от причините за повечето сърдечни проблеми, преживени по време на енергични упражнения. (Съвет: вероятно не е сърдечен удар).

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 5 май 2015 г. 5-минутен readepisode #232 Играйте пауза слушайте ли сърцебитите по време на упражнения нормални? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari.

Contents