Οι γεύσεις των καπνιστών δεν τους επιτρέπουν να δοκιμάσουν πικρία του καφέ “

March 31, 2023
Category: e-Learning

Οι γεύσεις των καπνιστών δεν τους επιτρέπουν να δοκιμάσουν πικρία του καφέ “

Τα τρόφιμα και τα ποτά που πωλούνται στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων μετά τις ώρες του σχολείου δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες.

  • επιτρέποντας τα κράτη και τα σχολεία που έχουν ήδη αυστηρότερες πολιτικές για να τα διατηρήσουν.
  • Το USDA λέει ότι κάνει το καλύτερό του για να βελτιώσει τα διατροφικά πρότυπα των τροφίμων που τα παιδιά τρώνε στα σχολεία, καθώς και να παρέχουν σε οικογένειες συμβουλές για το τι είναι ένα υγιεινό γεύμα. Ο Υγιεινός Παιδικός Παιδικός Πράξη του 2010 βελτίωσε σημαντικά τη διατροφική ποιότητα των σχολικών γευμάτων και αυτά τα νέα πρότυπα θα τα κάνουν ακόμη πιο υγιεινά. Μια επιλογή από φρέσκα φρούτα, σαλάτες, λαχανικά και σάντουιτς γαλοπούλας και τυριών στο γυμνάσιο της Ουάσινγκτον στο Arlington, οι άνθρωποι της Βιρτζίνια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους MyPlate του USDA στην ιστοσελίδα choosemyplate.gov, η οποία παρέχει συμβουλές διατροφής, υγιεινά τρόφιμα και δείγματα μενού και Συνταγές. Πέρυσι, το USDA ξεκίνησε το Πρόγραμμα Farm To School των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βοήθησε τα σχολεία να έχουν πρόσβαση σε πιο υγιεινά, τοπικά τρόφιμα. Οι πολιτικές όπως αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τη χώρα να αντιμετωπίσει την επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Ομπάμα. Ο David L. Katz, MD, MPH, αρχισυντάκτης της παιδικής παχυσαρκίας και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου πρόληψης του Πανεπιστημίου Yale, έγραψε ένα συντακτικό που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Childhood Obesity, δηλώνοντας ότι τα σχολεία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής, που μπορεί Μειώστε την παχυσαρκία μεταξύ των παιδιών. Κατέληξε στο συμπέρασμα: “Τα πρότυπα για τα σχολικά τρόφιμα θα πρέπει να τεθούν υψηλά και η κοινωνία μας πρέπει να κάνει ό, τι χρειάζεται για να φτάσετε εκεί από εδώ”.

    Γράφτηκε από τον Joseph Nordqvist

    • Διατροφή / Διατροφή
    • Παχυσαρκία / απώλεια βάρους / γυμναστήριο
    • Παιδιατρική / Παιδική Υγεία
    • ul>

      Οι γεύσεις των καπνιστών «δεν τους επιτρέπουν να δοκιμάσουν πικρία του καφέ»

      Αν και η συμβατική σύζευξη έχει τσιγάρα και καφέ που πηγαίνουν μαζί, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι τοξικές χημικές ουσίες στον καπνό μπορεί να παρεμποδίσουν την αναγέννηση του μπουμπούκι, με αποτέλεσμα οι καπνιστές να μην είναι σε θέση να δοκιμάσουν επαρκώς την πικρία του κανονικού φλιτζάνι του Joe.

      Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Nelly Jacob του Pitié-Salpêtrière Hospital APHP στη Γαλλία, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο περιοδικό Chemosensory Perception.

      Σημειώνουν ότι οι χημικές ουσίες του καπνού είναι ήδη γνωστό ότι προκαλούν απώλεια γεύσης στους καπνιστές, καθώς και δομικές αλλαγές στις μυκητιακές θηλές της γλώσσας – όπου βρίσκονται οι γεύσεις.

      Αυτό που ήταν άγνωστο είναι σε ποιο βαθμό επηρεάζεται το εύρος γεύσης των καπνιστών, είτε επιστρέφει στο φυσιολογικό κατά την εγκατάλειψη του καπνίσματος και αν ναι, πόσο καιρό παίρνει.

      Οι γεύσεις γεύσης είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τη μεταφορά γλυκών, ξινών, πικρών, αλμυρών και μεταλλικών αισθήσεων. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι ευθύνες του συστήματος γεύσης περιλαμβάνουν:

        Li> Ενίσχυση των συναισθημάτων της ευχαρίστησης και του κορεσμού όταν τρώτε
      • Προσδιορισμός της ποιότητας των τροφίμων και καθορίζοντας τα “καλά” γευστικά τρόφιμα από “κακά”, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν δυνατότητες τοξίνες.

      Για να διερευνηθεί περαιτέρω οι αλλαγές στις γεύσεις που προκλήθηκαν από το κάπνισμα, ο Jacob και οι συνεργάτες του εξέτασαν την ικανότητα των 451 συμμετεχόντων στη μελέτη να αναγνωρίζουν και να είναι η ένταση των τεσσάρων βασικών προτιμήσεων – γλυκιά, ξινή, πικρή και Αλμυρός.

      Η συσσώρευση προϊόντων καπνού θα μπορούσε να εμποδίσει την αναγέννηση γεύσης

      που διαιρεί τους συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες (καπνιστές, μη καπνιστές και πρώην καπνιστές), η ομάδα διεξήγαγε τις εθελοντικές δοκιμές κατά τη διάρκεια τριών ξεχωριστών και διαδοχικών “Παγκόσμιες ημέρες χωρίς καπνό.”

      Η ικανότητα ενός ατόμου να αναγνωρίζει αλμυρή, γλυκιά ή ξινή γούστα δεν επηρεάστηκε από την κατάσταση του καπνίσματος, λένε οι ερευνητές. Ωστόσο, η κατάσταση του καπνίσματος επηρέασε την ικανότητά τους να δοκιμάζουν την πικρία στην καφεΐνη.

      Ενώ οι πικροί υποδοχείς στη γλώσσα είναι κανονικά σε θέση να ανιχνεύσουν αυτή την αίσθηση σε ακόμη χαμηλές συγκεντρώσεις, σχεδόν το 20% των καπνιστών δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει σωστά τη γεύση.

      των πρώην καπνιστών, το 26,5% δεν μπόρεσε να εντοπίσει τη γεύση, ενώ μόνο το 13,4% των μη καπνιστών δεν μπόρεσε να εντοπίσει σωστά τα πικρά δείγματα.

      Μιλώντας για τα ευρήματά τους, ο Jacob λέει:

      “Θεωρούμε ότι η αντίληψη της πικρής γεύσης πρέπει να εξεταστεί πιο στενά, τόσο ως εργαλείο για την παύση του καπνίσματος ή για την πρόληψη της έναρξης του καπνίσματος. Γενικότερα, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο να εξεταστεί ο ρόλος των χημειοαισθητικών αντιλήψεων στη συμπεριφορά του καπνίσματος. ”

      Η ομάδα πιστεύει ότι η συσσώρευση ορισμένων προϊόντων καπνού στο σώμα θα μπορούσε να εμποδίσει την αναγεννητική γεύση, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να αναγνωρίζει ορισμένες προτιμήσεις αφού εγκαταλείψουν το κάπνισμα.

      Στον κόσμο της έρευνας γεύσης, τα ιατρικά νέα σήμερα ανέφεραν πρόσφατα σε έναν ψηφιακό προσομοιωτή γεύσης που μπορεί να παράγει τα τέσσερα κύρια στοιχεία της γεύσης. Οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποια μέρα για να βελτιωθεί ή να αναγεννηθεί η αίσθηση της γεύσης σε ασθενείς με καρκίνο των οποίων οι γεύσεις έχουν εξασθενήσει από τη χημειοθεραπεία.

      • Το κάπνισμα/διακοπή κάπνισμα

      Το κάπνισμα καθιστά τις γυναίκες ευάλωτες σε αιμορραγίες του εγκεφάλου, η μελέτη βρίσκει ότι οι καπνιστές-ειδικά οι θηλυκοί καπνιστές-διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για αιμορραγία στην επένδυση του εγκεφάλου, γνωστή ως υποαραχνοειδές αιμορραγία, από τους μη καπνιστές. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stroke.

      Η υποαραχνοειδής αιμορραγία είναι μια μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου που χαρακτηρίζεται από αιμορραγία στην περιοχή υποαραχνοειδούς του εγκεφάλου – την περιοχή μεταξύ του εγκεφάλου τους ιστούς που το καλύπτουν.

      Ενώ η υποαραχνοειδής αιμορραγία είναι σπάνια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3 % όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, προκαλώντας παράλυση, κώμα και θάνατο.

      Ένας ξαφνικός, σοβαρός πονοκέφαλος είναι το κύριο σύμπτωμα της υποαραχνοειδούς αιμορραγίας και αυτό συμβαίνει συνήθως στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν τη μειωμένη συνείδηση και την εγρήγορση, τις αλλαγές στη διάθεση και την προσωπικότητα και την ταλαιπωρία των ματιών σε απάντηση στο φωτεινό φως.

      Η κατάσταση είναι πιο συχνή μεταξύ των γυναικών από τους άνδρες, αν και οι λόγοι για αυτό ήταν ασαφείς.

      Τώρα, ο ηγέτης της μελέτης Dr. Joni Valdemar Lindbohm, του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι στη Φινλανδία, και οι συνάδελφοί τους λένε ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει την ευπάθεια των γυναικών στην υποαραχνοειδή αιμορραγία.

      Για να φτάσουν τα ευρήματά τους, η ομάδα ανέλυσε τα δεδομένα 65.521 ενηλίκων κατά μέσο όρο ηλικίας 45 ετών που είχαν συμμετάσχει στις φινλανδικές εθνικές έρευνες, ξεκινώντας από το 1972. Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες ήταν γυναίκες.

      Ως μέρος των ερευνών, τα θέματα ολοκλήρωσαν ορισμένα ερωτηματολόγια υγείας και φυσικές αξιολογήσεις. Συγκεκριμένα, ο Δρ Lindbohm και οι συνάδελφοί του εξέτασαν την κατάσταση του καπνίσματος των υποκειμένων και τη συχνότητα εμφάνισης υποαραχνοειδούς αιμορραγίας.

      Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο 21 χρόνια από τη βασική γραμμή μελέτης. Η παρακολούθηση συνεχίστηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, ή έως ότου τα άτομα είχαν το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο τους ή πέθαναν.

      Οι θηλυκοί καπνιστές έχουν οκτώ φορές μεγαλύτερο υποαραχνοειδές κίνδυνο αιμορραγίας

      σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι καπνιστές ήταν πιο πιθανό να βιώσουν μια υποαραχνοειδή αιμορραγία. Όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζουν καθημερινά, τόσο υψηλότερο είναι ο κίνδυνος τους και οι γυναίκες έμειναν χειρότερα από τους άνδρες.

      Μεταξύ ελαφρών καπνιστών-που ορίζονται ως κάπνισμα 1-10 τσιγάρα καθημερινά-οι άνδρες ήταν 1,93 φορές πιο πιθανό να έχουν υποαραχνοειδή αιμορραγία από τους μη καπνιστές, ενώ οι γυναίκες ήταν σε 2,95 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο.

      Μεταξύ εκείνων που καπνίζουν 11-20 τσιγάρα την ημέρα, οι άνδρες ήταν 2,13 φορές πιο πιθανό να έχουν υποαραχνοειδή αιμορραγία από τους μη καπνιστές, ενώ ο κίνδυνος ήταν 3,89 φορές μεγαλύτερος για τις γυναίκες.

      Οι γυναίκες που καπνίζουν 21-30 τσιγάρα την ημέρα ήταν 8,35 φορές πιο πιθανό να βιώσουν μια υποαραχνοειδή αιμορραγία από τους μη καπνιστές, ενώ οι άνδρες που καπνίζουν 21-30 τσιγάρα καθημερινά ήταν 2,76 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος.

      Αυτά τα αποτελέσματα, λένε οι συγγραφείς, μπορεί να βοηθήσουν να εξηγήσουν γιατί η υποαραχνοειδής αιμορραγία είναι πιο συνηθισμένη στις γυναίκες από τους άνδρες.

      “Το γυναικείο φύλο έχει περιγραφεί ως ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για την υποαραχνοειδή αιμορραγία, αλλά διαπιστώσαμε ισχυρές ενδείξεις ότι ο αυξημένος κίνδυνος στις γυναίκες εξηγείται από την ευπάθεια του καπνίσματος.

      Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι οι παράγοντες κινδύνου ηλικίας, φύλου και τρόπου ζωής διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην πρόβλεψη ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν για υποαραχνοειδή αιμορραγία και υπογραμμίζουν τη σημασία των αποτελεσματικών στρατηγικών διακοπής του καπνίσματος “.

      Ο Δρ Joni Valdemar Lindbohm

      η εγκατάλειψη του καπνίσματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποαραχνοειδούς αιμορραγίας

      Αλλά δεν είναι όλα κακά νέα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο υποαραχνοειδούς αιμορραγίας.

      Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αποκάλυψαν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που δεν είχαν καπνίσει για τουλάχιστον 6 μήνες είχαν κίνδυνο υποαραχνοειδούς αιμορραγίας που ήταν συγκρίσιμη με τους μη καπνιστές.

      “Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο καπνίσματος”, τονίζει ο Δρ Lindbohm. “Φυσικά η καλύτερη επιλογή δεν είναι ποτέ να ξεκινήσετε. Ωστόσο, η εγκατάλειψη του καπνίσματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποαραχνοειδούς αιμορραγίας και στα δύο φύλα. ”

      Οι συγγραφείς παραδέχονται ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη μελέτη τους. Για παράδειγμα, επισημαίνουν ότι η πρόσληψη αλκοόλ των υποκειμένων, η χρήση φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση ή η συχνότητα εμφάνισης υψηλής χοληστερόλης θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα.

      Ακόμα πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους υπογραμμίζουν τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες μιας πιθανής απειλητικής για τη ζωή κατάσταση.

      Μάθετε πώς ο εμμηνορροϊκός κύκλος θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες να σταματήσουν το κάπνισμα.

      • Νευρολογία/νευροεπιστήμη
      • Κάπνισμα/διακοπή κάπνισμα
      • Γυναικεία υγεία/γυναικολογία

      Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει το DNA για περισσότερα από 30 χρόνια

      Το κάπνισμα επηρεάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα – ένα πλήρες σύνολο DNA σε ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένων όλων των γονιδίων – με τη μορφή μεθυλίωσης DNA, βρίσκει μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε Σε μια κυκλοφορία περιοδικών American Heart Association: Καρδιαγγειακή γενετική. Ορισμένες θέσεις μεθυλίωσης DNA έχουν βρεθεί ότι επιμένουν ακόμη και μετά από 30 χρόνια διακοπής.

      Η μεθυλίωση του DNA είναι μια διαδικασία με την οποία τα κύτταρα ελέγχουν τη δραστικότητα του γονιδίου και συχνά τροποποιεί τη λειτουργία των γονιδίων. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η μεθυλίωση του DNA θα μπορούσε να αποκαλύψει την ιστορία του καπνίσματος ενός ατόμου και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αναπτύξει στοχοθετημένες νέες θεραπείες για ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

      “Αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά επειδή η μεθυλίωση, ως ένας από τους μηχανισμούς της ρύθμισης της γονιδιακής έκφρασης, επηρεάζει τα γονίδια που είναι ενεργοποιημένα, τα οποία έχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα”, λέει ο Dr. Stephanie J. Λονδίνο, τελευταίος συγγραφέας και αναπληρωτής αρχηγός του υποκαταστήματος επιδημιολογίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας – μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

      Εξίσου σημαντικό είναι το εύρημα μας ότι ακόμα και μετά από κάποιον που σταματά το κάπνισμα, εξακολουθούμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα του καπνίσματος στο DNA τους “, προσθέτει.

      Το κάπνισμα τσιγάρων είναι ένας σημαντικός τροποποιητής της μεθυλίωσης του DNA. Η έρευνα έχει αποκαλύψει γονίδια που σχετίζονται με το κάπνισμα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα. Η μεθυλίωση του DNA είναι επίσης ένας πιθανός σύνδεσμος μεταξύ του καπνίσματος και του καρκίνου, καθώς και της προγεννητικής έκθεσης καπνού τσιγάρων και της ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών σε ενήλικες.

      Εκτιμάται ότι 40 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες καπνίζουν σήμερα τσιγάρα. Το κάπνισμα των τσιγάρων θεωρείται ως η κύρια αιτία της ασθένειας και του θανάτου που μπορεί να προληφθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 480.000 θανάτους κάθε χρόνο. Περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα.

      Παρά τα ποσοστά καπνίσματος που μειώνονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως ως αποτέλεσμα των εκστρατειών καπνίσματος και της νομοθετικής δράσης, ακόμη και δεκαετίες μετά την εγκατάλειψη των ανθρώπων, οι πρώην καπνιστές διατρέχουν μακροπρόθεσμο κίνδυνο ασθενειών που περιλαμβάνουν ορισμένους καρκίνους, χρόνια αποφρακτική πνευμονική νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

      Οι μοριακοί μηχανισμοί πίσω από αυτές τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις είναι ασαφείς. Ωστόσο, προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει θέσεις μεθυλίωσης DNA με γονίδια που συνδέονται με στεφανιαία καρδιακή νόσο και πνευμονική νόσο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεθυλίωση του DNA μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

      Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος από σχεδόν 16.000 συμμετέχοντες από 16 ομάδες που συμπεριλήφθηκαν στις ομάδες για την καρδιά της καρδιάς και της γήρανσης στη Γενετική Επιδημιολογία (Charge), συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας από τη μελέτη Framingham Heart που ακολούθησαν οι ερευνητές από τότε 1971.

      Κοινές θέσεις μεθυλίωσης που συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνες

      σε σύγκριση με τους μη καπνιστές δια βίου, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι θέσεις μεθυλίωσης DNA που σχετίζονται με το κάπνισμα συνδέονταν με περισσότερα από 7.000 γονίδια – Το ένα τρίτο των γνωστών ανθρώπινων γονιδίων.

      Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η πλειονότητα των θέσεων μεθυλίωσης του DNA σε πρώην καπνιστές επέστρεψε σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε ποτέ καπνιστές εντός 5 ετών από την παύση του καπνίσματος. Ωστόσο, ορισμένες θέσεις μεθυλίωσης DNA παρέμειναν ακόμη και 30 χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

      Οι πιο συνηθισμένες θέσεις μεθυλίωσης ϋΝΑ που ανιχνεύθηκαν συνδέονταν με γονίδια που σχετίζονται με μεγαλύτερο κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι.

      Οι ερευνητές δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμες θέσεις μεθυλίωσης DNA μπορούν να δώσουν έμφαση στα γονίδια που θα μπορούσαν να βάλουν τους πρώην καπνιστές σε κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες, ακόμη και δεκαετίες μετά την εγκατάλειψη. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερευνητές που αναπτύσσουν βιοδείκτες για την αξιολόγηση του ιστορικού του καπνίσματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες που θα μπορούσαν να στοχεύσουν ενδεχομένως στις θέσεις μεθυλίωσης.

      “Η μελέτη μας έχει βρει επιτακτικές αποδείξεις ότι το κάπνισμα έχει μακροχρόνια επίδραση στα μοριακά μας μηχανήματα, μια επίδραση που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 χρόνια”.

      Roby Joehanes, Ph.D., Harvard Medical School , που σημαίνει ότι το σώμα σας προσπαθεί να θεραπευτεί για τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος του καπνού “, καταλήγει ο Joehanes.

      Διαβάστε για το πώς το κάπνισμα πυκνώνει τον τοίχο της καρδιάς και μειώνει την ικανότητα της καρδιάς να αντλήσει αποτελεσματικά.

      • Καρκίνος/Ογκολογία
      • Καρδιαγγειακή/Καρδιολογία
      • Κάπνισμα/Καπνίστε το κάπνισμα

      Το κάπνισμα πυκνώνει τους τοίχους της καρδιάς και μειώνει τη λειτουργία

      Υπάρχουν ήδη πολλοί λόγοι για να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα παρέχει ακόμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκε στην κυκλοφορία του περιοδικού: καρδιαγγειακή απεικόνιση, το κάπνισμα πυκνώνει τον τοίχο της καρδιάς, μειώνοντας την ικανότητα άντλησης.

      Το κάπνισμα είναι μια σημαντική αιτία καρδιαγγειακής νόσου.

      έχει διαπιστωθεί ότι ο καπνός του καπνίσματος οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, ακόμη και σε άτομα χωρίς καρδιαγγειακές παθήσεις.

      Ωστόσο, ο μηχανισμός με τον οποίο ο καπνός βλάπτει την καρδιά και προκαλεί καρδιαγγειακά συμβάντα δεν έχει βρεθεί.

      Μελέτες απεικόνισης που εξετάζουν τις αλλαγές στη δομή της καρδιάς που σχετίζονται με το κάπνισμα έχουν πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα ήταν αντιφατικά.

      Ορισμένοι ερευνητές έχουν βρει μια σχέση με την αύξηση της μάζας της αριστερής κοιλίας της καρδιάς. Άλλοι δεν βρήκαν καμία αλλαγή και άλλοι εξακολουθούν να βρήκαν μείωση της μάζας.

      Η σημασία της αριστερής κοιλίας

      Η αριστερή κοιλία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ερευνητές του καπνού επειδή είναι ένας ζωτικός παίκτης στο σύστημα άντλησης της καρδιάς. Το τοίχωμα της αριστερής κοιλίας είναι κυρίως κατασκευασμένο από μυς, έτσι, όπως και κάθε μυς, αυξάνεται σε μέγεθος σε απόκριση της εργασίας σκληρότερα.

      Ορισμένοι παράγοντες υγείας μπορούν να αυξήσουν τον φόρτο εργασίας της καρδιάς και, κατά συνέπεια, το πάχος του τοιχώματος της αριστερής κοιλίας (υπερτροφία της αριστερής κοιλίας). Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν κάποιες καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.

      Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας είναι γνωστό ότι οδηγεί σε απώλεια καρδιακής λειτουργίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές που περιλαμβάνουν διακοπή στην παροχή αίματος της καρδιάς, της αρρυθμίας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.