A dohányosok ízlelőbimbói nem engedik meg, hogy megkóstolják a kávé keserűségét ‘

March 31, 2023
Category: e-Learning

A dohányosok ízlelőbimbói nem engedik meg, hogy megkóstolják a kávé keserűségét ‘

Az egyetemi rendezvények során az iskolai órák után eladott ételeknek és italoknak nem kell követniük az új iránymutatásokat.

  • Az államok és az iskolák számára, amelyek már szigorúbb politikával rendelkeznek, fenntartják őket.
  • Az USDA azt mondja, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa az ételek táplálkozási előírásait, amelyeket a gyerekek az iskolákban esznek, és tanácsot adnak a családoknak az egészséges étkezéshez. A 2010. évi egészséges, éhségmentes gyerekek törvény jelentősen javította az iskolai étkezés táplálkozási minőségét, és ezek az új szabványok csak egészségesebbé teszik őket. A virginiai emberek friss gyümölcsök, saláták, zöldségek, pulyka- és sajt szendvicsek választéka az Arlingtoni Washington-Lee High School-ban, az USDA MyPlate erőforrásait a Weboldal ChoosemyPlate.gov webhelyen használhatják receptek. Tavaly az USDA elindította az 5 millió dolláros Farm és az iskolai támogatási programot, amely elősegítette az iskolák számára az egészségesebb, helyi ételek hozzáférését. Az ilyen politikák jelentősen segíthetnek az országnak a gyermekkori elhízási járvány kezelésében, az Obama -kormány egyik legfontosabb prioritása. David L. Katz, MD, MPH, a gyermekkori elhízás főszerkesztője és a Yale University Prevention Research Center igazgatója írta a The Journal Childhood elhízásban közzétett szerkesztőséget, kijelentve, hogy az iskolák döntő szerepet játszanak az egészséges táplálkozás ösztönzésében, amely képes lehet Csökkentse az elhízást a gyermekek körében. Megállapította: „Az iskolai ételek szabványait magasra kell állítani, és a társadalmunknak meg kell tennie mindent, ami ahhoz szükséges, hogy odajuthasson.”

    Írta: Joseph Nordqvist

    • Táplálkozás / étrend
    • Elhízás / fogyás / fitnesz
    • Gyermekgyógyászat / Gyermekek egészsége

    A dohányosok ízlelőbimbói nem engedik számukra, hogy megkóstolják a kávé keserűségét ‘

    Bár a hagyományos párosítás cigaretta és kávé együtt jár, a kutatók azt mutatták, hogy a dohány toxikus vegyi anyagjai akadályozhatják az ízlelőbimbó regenerációját, Ennek eredményeként a dohányosok nem tudják megfelelően megkóstolni a szokásos Joe csésze keserűségét.

    A kutatók, Nelly Jacob vezetésével, a franciaországi Pitié-Salpêtrière kórház APHP-jének vezetésével, a Chemosensory Pleption folyóiratban közzétett tanulmányuk eredményeit tették közzé.

    Megjegyzik, hogy a dohány vegyi anyagok már ismertek, hogy ízvesztést okoznak a dohányosoknál, valamint a nyelv gombaformájának szerkezeti változásait – ahol ízlelőbimbók találhatók.

    Ami ismeretlen volt, az az, hogy a dohányosok ízláncát milyen mértékben érinti, hogy visszatér -e a dohányzásról való leszokáskor, és ha igen, akkor mennyi ideig tart.

    Az ízlelőbimbók nagyrészt felelősek az édes, savanyú, keserű, sós és fémes érzések szállításáért. A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint az ízrendszer felelőssége a következőket foglalja magában:

    • Az emésztőrendszerek kiváltása, amelyek megváltoztatják a nyál, a gyomorsav és a hasnyálmirigylé szekrécióját. li> Az élvezet és a telítettség érzéseinek javítása étkezéskor
    • Az ételek minőségének meghatározása és a „jó” kóstoló ételek meghatározása a „rossz” -ból, amelyek potenciális toxinokkal rendelkezhetnek.

    A dohányzás által okozott ízlelőbimbók változásainak további vizsgálata érdekében Jacob és munkatársai 451 tanulmányi résztvevő képességét tesztelték a négy alap ízlés felismerésére és a sebesség intenzitására – édes, savanyú, keserű és keserű sós.

    A dohánytermékek felhalmozódása akadályozhatja az ízlelőbimbó regenerációját

    A résztvevőket három csoportra osztva (dohányosok, nem dohányzók és volt dohányosok), a csapat három különálló és egymást követő és egymást követő és egymást követő során végzett önkéntes teszteket végzett. “A világ nem-tobacco napjai.” A kutatók szerint < A dohányzás státusza azonban befolyásolta képességüket a koffein keserűségének megkóstolására.

    Míg a nyelvben a keserű receptorok általában képesek kimutatni ezt az érzést még alacsony koncentrációban is, a dohányosok közel 20% -a nem volt képes helyesen azonosítani az ízét. A volt dohányosok

    26,5% -a nem volt képes azonosítani az ízét, míg a nem dohányzók csak 13,4% -a nem volt képes helyesen azonosítani a keserű mintákat.

    Megállapításaikról beszélve, Jacob azt mondja:

    „Úgy gondoljuk, hogy a keserű íz észlelését közelebbről kell megvizsgálni, mind a dohányzás abbahagyásának eszközeként, mind a dohányzás kezdeményezésének megelőzésének. Általánosabban fogalmazva, érdemes megfontolni a kemoszenzoros észlelések szerepét a dohányzás viselkedésében. ”

    A csapat úgy véli, hogy néhány dohánytermék felhalmozódása a testben akadályozhatja az ízlelőbimbókat, amelyek továbbra is befolyásolhatják az ember azon képességét, hogy felismerjék bizonyos ízléseket, miután abbahagyták a dohányzást.

    Az ízlelőbimbó kutatásának világában az Medical News ma a közelmúltban számolt be egy digitális íz -szimulátorról, amely képes előállítani az íz négy fő elemét. A kutatók szerint egy nap felhasználható az ízlés érzetének javítására vagy regenerálására a rákos betegeknél, akiknek ízlelőbimbóit kemoterápia károsította.

    • Dohányzás/a dohányzásról való leszokás

    A

    dohányzás miatt a nők sebezhetővé teszik az agy vérzését Ez egy új tanulmány következtetése, amelyet a Journal Stroke -ban tettek közzé.

    A szubarachnoid vérzés a stroke egyik formája, amelyet az agy szubarachnoid régiójában vérzés jellemez – az agy közötti terület, az azt lefedő szövetek között.

    Míg a szubarachnoid vérzés ritka, az összes stroke kb. 3 % -át teszi ki, súlyos következményekkel járhat, bénulást, kómát és halált okozva.

    A hirtelen, súlyos fejfájás a subarachnoid vérzés elsődleges tünete, és ez a leggyakrabban a fej hátulján fordul elő. Egyéb tünetek közé tartozik a csökkentett tudatosság és éberség, a hangulat és a személyiség változásai, valamint a szem kellemetlensége a fényes fényre adott válaszként.

    Az állapot gyakoribb a nők körében, mint a férfiak körében, bár ennek oka nem volt egyértelmű.

    Dr. Joni Valdemar Lindbohm, a finnországi Helsinki Egyetem tanulmányvezetője, és a kollégák szerint megállapításaik azt mutatják, hogy a dohányzás növelheti a nők sebezhetőségét a szubarachnoid vérzés ellen.

    A megállapítások elérése érdekében a csoport 65 521 átlagos, 45 éves korú felnőtt adatait elemezte, akik 1972 -ben részt vettek a finn nemzeti felmérésekben. A résztvevők több mint fele nő volt.

    A felmérések részeként az alanyok számos egészségügyi kérdőívet és fizikai értékelést töltöttek be. Pontosabban, Dr. Lindbohm és munkatársai megvizsgálták az alanyok dohányzását és a szubarachnoid vérzés előfordulását. A

    résztvevőket átlagosan 21 évig követték nyomon a tanulmányi alapvonaltól. A nyomon követés 2011. december 31-ig folytatódott, vagy amíg az alanyok meg nem haltak vagy meg nem haltak.

    A női dohányosok nyolcszor nagyobb szubarachnoid vérzéskockázatot mutatnak

    A nem dohányzókhoz képest, a kutatók azt találták, hogy a dohányosok nagyobb valószínűséggel tapasztalnak szubarachnoid vérzést. Minél több cigaretta alany van naponta, annál nagyobb a kockázata, és a nők rosszabbá váltak, mint a férfiak.

    A világos dohányosok körében-napi 1-10 cigaretta dohányzásaként határozva-a férfiak 1,93-szor nagyobb valószínűséggel rendelkeznek szubarachnoid vérzéssel, mint a nem dohányzók, míg a nők 2,95-szer nagyobb kockázatot jelentettek.

    Azok között, akik napi 11-20 cigarettát dohányoztak, a férfiak 2,13-szor nagyobb valószínűséggel bírtak, mint a nemdohányzók, míg a nők esetében a kockázat 3,89-szer nagyobb volt.

    Azok a nők, akik napi 21-30 cigarettát dohányoztak, 8,35-szer nagyobb valószínűséggel tapasztaltak szubarachnoid vérzést, mint a nem dohányzók, míg azok a férfiak, akik naponta 21-30 cigarettát dohányoztak, 2,76-szor nagyobb kockázatot jelentettek.

    Ezek az eredmények, mondják a szerzők, segíthetnek megmagyarázni, hogy miért gyakoribb a szubarachnoid vérzés, mint a férfiak körében.

    “A női nemet a szubarachnoid vérzés független kockázati tényezőjeként írják le, de erős bizonyítékokat találtunk arra, hogy a nők megnövekedett kockázatát a dohányzás sebezhetősége magyarázza.

    Eredményeink azt sugallják, hogy az életkor, a nem és az életmód kockázati tényezői kritikus szerepet játszanak annak előrejelzésében, hogy mely betegeket veszélyeztetik a szubarachnoid vérzés szempontjából, és hangsúlyozzák a hatékony dohányzás abbahagyási stratégiáinak fontosságát. ”

    Dr. Joni Valdemar Lindbohm

    A dohányzás kilépése csökkentheti a szubarachnoid vérzés kockázatát

    de ez nem minden rossz hír; A kutatók azt találták, hogy a dohányzás abbahagyása jelentősen csökkentheti a szubarachnoid vérzés kockázatát.

    Az elemzés eredményei azt mutatták, hogy azok a férfiak és nők, akik legalább 6 hónapig nem dohányoztak, olyan subarachnoid vérzés kockázata volt, amely összehasonlítható volt a nem dohányzókkal.

    „Nincs biztonságos a dohányzás” – hangsúlyozza Dr. Lindbohm. „Természetesen a legjobb megoldás az, hogy soha nem indul el. A dohányzás abbahagyása azonban csökkentheti a szubarachnoid vérzés kockázatát mindkét nemben. ”

    A szerzők elismerik, hogy vannak korlátozások a tanulmányukban. Például rámutatnak, hogy az alanyok alkoholfogyasztása, a vérnyomásos gyógyszerek használata vagy a magas koleszterin előfordulása befolyásolhatta az eredményeket.

    Mégis úgy vélik, hogy megállapításaik rávilágítanak a dohányzás abbahagyásának fontosságára annak érdekében, hogy csökkentsék a potenciálisan életveszélyes állapot esélyét.

    Tudja meg, hogy a menstruációs ciklus hogyan segíthet a nőknek a dohányzásról.

    • Neurológia/idegtudomány
    • Dohányzás/a dohányzás abbahagyása
    • Női egészség/nőgyógyászat

    A dohányzás több mint 30 éve befolyásolhatja a DNS -t

    A dohányzás befolyásolja az emberi genomot – a DNS teljes halmazát egy személyben, beleértve az összes gént is – a DNS -metilezés formájában, egy új tanulmányt talál egy közzétett tanulmányt. Egy American Heart Association Journal cirkulációjában: szív- és érrendszeri genetika. Néhány DNS -metilezési helyről kiderült, hogy továbbra is fennmarad a 30 éves kilépés után.

    A DNS -metilezés olyan folyamat, amelynek során a sejtek szabályozzák a gén aktivitását, és gyakran módosítja a gének működését. A tudósok úgy találták, hogy a DNS -metilezés feltárhatja az ember dohányzási előzményeit, és ennek eredményeként célzott új terápiákat alakíthatnak ki a dohányzáshoz kapcsolódó betegségek számára.

    „Ezek az eredmények azért fontosak, mert a metilezés, mint a génexpresszió szabályozásának egyik mechanizmusa, befolyásolja a gének bekapcsolását, amely kihatással van a dohányzással kapcsolatos betegségek kialakulására”-mondja Dr. Stephanie J. London, a Nemzeti Környezetvédelmi Egészségtudományi Intézet – a Nemzeti Egészségügyi Intézet részét képezi a Nemzeti Környezetvédelmi Egészségtudományi Intézet Epidemiológiai ágának legutóbbi írójának és vezetője.

    „Ugyanolyan fontos az a megállapítás, hogy még akkor is, ha valaki abbahagyja a dohányzást, még mindig látjuk a dohányzásnak a DNS -re gyakorolt hatásait” – tette hozzá.

    A cigaretta dohányzása a DNS -metilezés jelentős módosítója. A kutatás felfedezte a dohányzáshoz kapcsolódó géneket, amelyek hozzájárulnak a dohányzáshoz kapcsolódó betegségek kialakulásához. A DNS -metilezés szintén lehetséges kapcsolat a dohányzás és a rák, valamint a prenatális cigarettafüst expozíciója és a felnőttek krónikus betegségeinek kialakulása között.

    Az Egyesült Államokban becslések szerint 40 millió felnőtt dohányzik a cigarettát. A cigaretta dohányzást az Egyesült Államok megelőzhető betegségének és halálának vezető okának tekintik, amely évente több mint 480 000 halálesetet okoz. Több mint 16 millió amerikai él dohányzással kapcsolatos betegségben.

    Annak ellenére, hogy a dohányzási arányok sok országban csökkennek a dohányzási kampányok és a jogalkotási intézkedések eredményeként, még évtizedekkel azután is, hogy az emberek abbahagyták a dohányzást, a volt dohányosok hosszú távon megnövekedett betegségek kockázata, amelyek magukban foglalják néhány rákot, krónikus krónikus obstruktív tüdőbetegség és stroke.

    A hosszú távú hatások mögött álló molekuláris mechanizmusok nem egyértelműek. A korábbi kutatások azonban összekapcsolták a DNS -metilezési helyeket a koszorúér szívbetegséghez és a tüdőbetegséghez kapcsolódó génekkel, ami arra utal, hogy a DNS -metilezés szerepet játszhat.

    A kutatók a genetikai epidemiológiai (töltés) konzorciumban szereplő kohorszok és öregedő kutatások közel 16 000 résztvevőjéből származó 16 000 résztvevő vérmintáit elemezték, ideértve a Framingham Heart Study-t is, amelyet a kutatók követnek azóta. 1971.

    A kardiovaszkuláris betegségekkel kapcsolatos általános metilezési helyek, rákok

    Az egész életen át tartó nem dohányzókhoz képest a csoport úgy találta, hogy a dohányzáshoz kapcsolódó DNS -metilezési helyek több mint 7000 génhez kapcsolódnak – elszámolva. Az ismert emberi gének egyharmada. A

    megállapítások azt sugallják, hogy a volt dohányosok DNS -metilezési helyeinek többsége visszatért a soha nem dohányosoknál megfigyelt szintekre a dohányzás abbahagyásától számított öt éven belül. Néhány DNS -metilezési hely azonban még 30 évvel a dohányzás abbahagyása után maradt.

    A detektált leggyakoribb DNS-metilezési helyek a dohányzáshoz kapcsolódó betegségek, például a szív- és érrendszeri betegségek és egyes rákok nagyobb kockázatával járó génekhez kapcsolódtak.

    A vizsgálók azt jelzik, hogy a hosszú távú DNS-metilezési helyek hangsúlyozhatják azokat a géneket, amelyek a korábbi dohányosokat kockáztathatják bizonyos betegségek kialakulásának, akár évtizedek óta a kilépés után is. Ez a felfedezés ahhoz vezethet, hogy a kutatók biomarkereket fejlesztenek a dohányzás előzményeinek felmérése érdekében, ami új kezeléseket eredményezhet, amelyek potenciálisan megcélozhatják a metilezési helyeket.

    „Vizsgálatunk meggyőző bizonyítékot talált arra, hogy a dohányzás hosszú távú hatással van a molekuláris gépekre, ez egy olyan hatás, amely több mint 30 évig tarthat.”

    Roby Joehanes, Ph.D., Harvard Medical School

    “A bátorító hír az, hogy miután abbahagyja a dohányzást, a DNS -metilációs jelek többsége visszatér a soha dohányos szintre 5 év után , ami azt jelenti, hogy a teste megpróbálja meggyógyítani a dohányzás káros hatásait ” – zárja be Joehanes.

    Olvassa el arról, hogy a dohányzás miként vastagolja a szívfalat, és csökkenti a szív képességét, hogy hatékonyan szivattyúzzon.

    • Rák/onkológia
    • Cardiovaszkuláris/kardiológia
    • Dohányzás/leszokás a dohányzásról

    A dohányzás megvastagítja a szív falait és csökkenti a funkciót

    Már számos oka van a dohányzásról való leszokásnak, de egy ezen a héten közzétett tanulmány egy újabb. Az eredmények szerint, a folyóiratban közzétett keringésben közzétett: kardiovaszkuláris képalkotás, a dohányzás megvastagítja a szívfalat, csökkentve a szivattyúzási képességet.

    A dohányzás a szív- és érrendszeri betegségek egyik fő megelőzhető oka.

    Megállapítást nyert, hogy a dohányzás fokozott szívelégtelenség kockázatához vezet, még kardiovaszkuláris betegségek nélkül is.

    Ugyanakkor nem találták azt a mechanizmust, amellyel a dohány károsítja a szívet, és kardiovaszkuláris eseményeket okoz.

    képalkotó vizsgálatok, amelyek a dohányzáshoz kapcsolódó szívszerkezet változásait vizsgálták; A mai napig azonban az eredmények ellentmondásosak voltak.

    Egyes kutatók összefüggést találtak a szív bal kamra tömegének növekedésével; Mások nem találtak változást, mások pedig a tömegcsökkentést találták.

    A bal kamra fontossága

    A bal kamra különösen érdekes a dohánykutatók számára, mert ez a szív pumpáló rendszerének létfontosságú szereplője. A bal kamra fala elsősorban izomból készül, tehát, mint minden izom, növekszik a méretben, válaszul a keményebb munkakörre.

    Bizonyos egészségügyi tényezők növelhetik a szív munkaterhelését, és következésképpen a bal kamra falának vastagságát (bal kamra hipertrófia); Ezek a tényezők magukban foglalják a szívbetegségeket és a magas vérnyomást.

    A bal kamra hipertrófia ismert, hogy a szívfunkció elvesztését eredményezi, ami olyan szövődményekhez vezethet, amelyek magukban foglalják a szív vérellátását, az aritmiát és a stroke -t.